Tanfolyamok, akkreditált képzések

Az emésztőrendszer betegségei
a XXI. században

A mai korban az emberek táplálkozása és a táplálékok összetétele is nagy mértékben megváltozott, a szervezet viszont a legtöbb esetben nem tud ehhez alkalmazkodni. Olyan új kórképek jelentek meg, amikkel még az orvosi tankönyvekben sem találkoztunk, mára viszont népbetegséggé váltak.

Ezen a továbbképzésen átvesszük az emésztőrendszer alapjait, az anatómia, élettani, kórélettani alapokat. A bél fejlődését, a microbiom kialakulását újszülött kortól kezdve. Az anyatejes táplálás és a gondos hozzátáplálás fontosságát.

A kórképek, amikről beszélünk a továbbképzésen:
- Reflux-betegség
- Gyomorsav eltérései és hatása az emésztésre
- Tartósított élelmiszerek, tartósítószerek hatása az emésztésre
- Vékonybél és vastagbél gyulladásos betegségei (Chron betegség, colitis ulcerosa)
- SIBO
- Áteresztő bél szindróma
- Étel allergiák
- Étel intoleranciák
- Immunglobulinok típusai, jelentőségük a diagnosztikában
- Keresztreakciók, keresztallergiák, mire figyeljünk?
- Hisztamin intolerancia
- Emésztőenzim hiányos állapotok
- Microbiom egészségének megőrzése
- Máj terheltsége, máj tisztítás, támogatás
- Böjt, diéta, életmód hatása, kinek szabad, kinek nem?
- Emésztőrendszeri daganatos megbetegedések